Active Support – Backup

Forebygger fejlstillinger og muliggør aktivitet!

Børn og voksne med reduceret funktionsevne efter skade/sygdom kan have udfordringer med symmetri (f.eks. CP, ALS, MS og hjerneblødning). Active Suppert Backup er udviklet til dem som har nedsatte muligheder for egenbevægelse, og har risiko for at udvikle fejlstillinger. Mange timer i liggende eller siddende stilling vil påvirke kropsholdningen.

Det er oftest enklest at positionere brugere liggende. Mange brugere tilbringer også mange timer liggende. Active Support Backup giver en behagelig positionering for både børn, unge og andre som er i farezonen for at udvikle fejlstillinger.

Personer som har udfordringer med at sidde oprejst vil have en god effekt af Active Support Backup, fordi puden bidrager til at stabilisere både bækken og truncus.

Øget livskvalitet og bedre forudsætning for aktivitet

Arbejder man med positionering i en periode er risikoen for at udvikle fejlstillinger mindre, og muligheden for aktivitet øges. Denne fremgangsmåde vil give brugeren en bedre forudsætning for at udføre aktiviteter, give færre smerter og bedre søvn. For mange kan det også reducere eller udsætte behovet for hjælpemidler.

Active Support Backup – 24timers positionering

Active Support Backup kan indgå i et 24-timers positioneringsprogram med udgangspunkt i liggende og siddende stillinger. For at give optimal støtte er det vigtigt, at man får støtten tæt på kroppen og jævnt fordelt. Dette kan være svært at opnå ved standardiserede produkter. Derfor bliver Active Support Backup syet efter hver enkelt brugers mål.

Ved at se vores video eller skemaet for måltagning, vil du sikre at de nødvendige mål bliver taget.

Enkel og brugervenlig

Uanset om du sidder eller ligger i puden vil den symmetriske stilling i Active Support opretholdes af brugerens egenvægt. Puden er enkel at tage med sig, og kan benyttes i de fleste senge, madrasser, stole og sæder. Puden er mege enkel at gøre ren.

Læs «Praktisk information» længere nede på siden for uddybende information. Vi anbefaler at ergo- eller fysioterpeut (eller andre med god faglig indsigt) tager mål for at sikre den rigtige størrelse på hver enkel Active Support Backup.

Puden er sømfri!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Materiale

Active Support Backup er lavet af højkvalitetsstof som kaldes comfort+ af den danske virksomhed Gabriel. Materialet tåler hyppig brug og kan vaskes, det er permanent anti-statisk og flammenhæmmende og også miljøvenligt.

Pudebetrækket (Comfort + materiale) er 88% polyester og 12% polyuretan. Det indre materiale som indeholer fyldet er hvidt og lavet af 100% bomuld.

Fyldmateriale

Det indre materiale består af små polystyrenperler, som giver en god solid støtte, og er lette at tilpasse til kroppen. For at opnå den perfekte støtte som kroppen behøver, kan fyldet justeres ved at tage nogle perler ud. Puden kan fyldes op igen med flere hvis det er nødvendigt.

Vaskeanvisning

De fleste pletter kan fjernes ved at børste med en børste beregnet til skind, eller ved at bruge et viskelæder. Alternativt kan man vaske med lunkent vand og mildt neutralt vaskemiddel.

OBS: det er vigtigt at fjerne de indre puder med polystyrenperlerne, før man vasker pudebetrækket.

  • Vi anbefaler at betrækket vaskes ved 40 grader.
  • Pudebetrækket kan også vaskes ved maks. 74 grader, men det reducerer materialets brandhæmmende evne.

Produkt og størrelse

Active Support Backup er altid skræddersyet for at passe perfekt til hver bruger, og derfor laves der ikke nogen forhåndsdefinerede størrelser (der findes demostørrelser).

Puden er let og bærbar og vejer oftest ikke mere end 700 gram når den er skræddersyet efter en voksen person.